Våra Fastigheter

Kvarteret Tullen 8
Kvarteret Tullen 8 ligger vid Kungsbacka torg och innefattar 3 fastigheter: en fastighet på Storgatan som är byggd 1846, en fastighet på Kyrkogatan som är byggd 1926 samt nedre delen av fastigheten på Norra Torggatan, som har fått namnet ”Tullenhuset” som är byggd 2011. 
Det finns även en fantastisk innergård med en gårdsbyggnad.
Kolla in den fina väggmålningen från Camilla Boström och den fina skulpturen från Richard Brixel?

Var kommer namnet Tullen från? Tullhuset uppfördes 1814 i hörnet av nuvarande Vallgatan – Storgatan där Cassels ligger idag.
Tullhuset var avsett för sjötullen och bostad för sjötullsvaktmästare. Huset kvarstår sedan 1902.

15 hyresrätter finns i Kvarter Tullen 8.

 Kvarteret Storgatan 23-25
Byggnaden uppfördes 1847 i två våningar. Handlaren S.B Thorin flyttade sin verksamhet till Storgatan runt sekelskiftet 1900. Verksamheten växte snabbt och blev på 1930-talet Hallands första riktiga varuhus med dam, herr-och barnkläder, heminredning och hemslöjd. Bottenvåningens stora affärslokaler sträckte sig långt in i kvarteret och den överbyggda innergården. I vindsvåningen fanns ett kafé. Som mest betjänande kunderna av 45 expediter bakom varuhusets sammanlagt 250 meter långa diskar.
Thorins rea var omtalad och ibland var tillströmningen så stor att det krävdes hjälp av stadens konstaplar för att organisera den ringlade kön. Thorins fanns kvar till 1992 och firman hade då drivits i 99 år av tre generationer Thorin.

15 hyresrätter finns i Kvarter Storgatan 23-25.